Sumiyoshi odori
Image default
Society / Religion and Spirituality

Ontdek de gezonde kracht van biologisch eten

Biologisch eten of natuurvoeding is niet alleen gezond, maar ook puur van smaak en dus heerlijk om te eten. Steeds meer mensen ontdekken de kracht van natuurlijke voedselbronnen. Dit komt niet in de laatste plaats doordat we tegenwoordig overspoeld worden met bewerkt voedsel in supermarkten. Bewerkt voedsel is simpelweg ongezond voor ons lichaam. De reden hiervoor, is dat tijdens het bewerkingsproces alle gezonde en goede stoffen aan de voedingssoorten worden onttrokken. Neem bijvoorbeeld tafelsuiker of traditioneel keukenzout. In geraffineerde vorm ontbreken hierdoor alle essentiële bouwstoffen voor ons lichaam. Denk hierbij aan vitaminen, enzymen, mineralen en sporenelementen. In de biologische voedingssoorten zijn al deze stoffen volop aanwezig. Juist daarom is een bewuste keuze voor natuurvoeding zeer verstandig.

Biologische kruiden en specerijen

We noemden al het belang van de keuze voor ongeraffineerde suikers en zouten, zoals Stevia en steenzout. Daarnaast is het ook voor andere smaakversterkers aan te raden voor biologische varianten te kiezen. Bijvoorbeeld in kruiden en specerijen. Pure, biologische kruiden zijn verbouwd zonder het gebruik van kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Ditzelfde geldt voor biologische specerijen zoals paddenstoelpoeder, knoflookgranulaat en kaneelstangen. Het aanrichten van zo min mogelijk milieuschade staat bij biologische landbouw dan ook centraal.

Multifunctionele biologische oliën

Biologisch en dus verantwoord koken en bakken begint al bij het gebruik van de olie. Ook oliën kun je namelijk volop in biologische varianten verkrijgen. Kies bijvoorbeeld voor biologische mosterdolie. Hiermee kunnen onder meer Indiase gerechten worden bereid, zoals pakoras. Daarnaast is het uiterst effectief tegen jeuk en een droge huid. Houd er wel rekening mee dat mosterdolie doorgaans sterk geurt. Een alternatief vind je bijvoorbeeld in biologische kokosolie dat ‘ontgeurd’ is. Veel mensen kiezen daarnaast voor hennepzaadolie en sesamzaadolie. Laatstgenoemde is vergelijkbaar met olijfolie en geeft salades, soepen en stoofschotels een heerlijk intense smaak mee.

Kefir en natuurzuiver water

Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken, of er is wel een biologisch alternatief voor te vinden. Dit betekent dat je snel en eenvoudig je levensstijl gezonder kunt maken. Ben je bijvoorbeeld een echte yoghurtliefhebber? Dan is Kefir misschien echt wat voor jou. Kefir is een romige drank die zich qua smaak laat vergelijken met yoghurtdrank. Er zitten goede, levende bacteriën in die je niet terugvindt in reguliere yoghurtsoorten. Daarnaast maak je ook met zuiver drinkwater een verstandige keuze. Natuurzuiver water vind je onder andere in de vorm van kristalhelder gletsjerwater uit bijvoorbeeld IJsland. Eenmaal gedronken garanderen we je dat je nooit meer anders wilt, zo heerlijk.