Sumiyoshi odori
Image default
Society / Religion and Spirituality

Hoe kan je positief denken?

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen last van een depressief gevoel. Om dit tegen te gaan is het goed om stil te staan bij positief denken. Je kunt dit doen over verschillende manieren. Het is mogelijk om hulp te zoeken, maar ook kan je zelf hier een steentje aan bijdragen. In dit artikel lees je meer over positief denken.

Zelfbeeld

Hoe je naar jezelf kijkt hangt vaak af van een boel gedachtes. Niemand is snel tevreden over zichzelf. Het komt omdat je vaak jezelf verplaatst in de ander. Je gaat dan na hoe een ander over jou zou denken. Wanneer je tegen jezelf kan zeggen dat deze gedachtes niet van jou zijn maar van de ander, zul je het uiteindelijk los laten. Het is moeilijk om je niks van andere mensen aan te trekken. Het gaat dan ook zeker niet gemakkelijk. Het kan wel helpen om je altijd af te vragen of je er iets mee moet doen en of het iets van jou is of van de ander. Zodra iets niet van jou is, is het zonde om er verder tijd aan te besteden. Je doet jezelf dan te kort. Geniet van jezelf. Wees blij met hoe je bent als persoon. Het kan je erg onzeker maken als je jezelf constant vergelijkt met een ander. De ander heeft het in theorie dan altijd beter, mooier, groter, rijker ect. Deze gedachtes kunnen je gek maken. Zo gek dat je jezelf volledig wegcijfert. Om dit voorkomen kan positiviteit je goed doen. Ga met mensen om waarbij jij je volledig op je gemak voelt. Geniet van het moment dat je leeft. Als je constant in het verleden blijft hangen, zul je niet verder gaan met je toekomst. Durf aan de toekomst te denken. Het helpt ook om per dag 3 dingen op te schrijven wat goed ging die dag. Zo sta je stil bij momenten dat je blij was. Je vergeet dan ook sneller de negatieve gedachtes. Laat het streven naar perfectie los.

Wil je graag in contact komen met een paragnost? Neem dan voor meer informatie een kijkje op de website van Master Medium.

https://mastermedium.nl/