Sumiyoshi odori
Image default
Society / Religion and Spirituality

Het gebruiken van een checklist

Er zijn veel verschillende manieren om je uitvaart te regelen. De ene persoon wil dit helemaal zelf doen, terwijl de andere persoon dit liever via een uitvaartorganisatie doet. Het heeft natuurlijk allebei zo zijn voor en nadelen. Als je het zelf wilt doen is het namelijk wel veel werk, en wanneer je dit via een uitvaartorganisatie doet heb je niet alles zelf in de hand. Gelukkig is er ook een mogelijkheid om het wel via een uitvaartorganisatie te doen, maar ook dat je zelf wel veel in de hand hebt. Je kunt dan de uitvaart regelen via een checklist

Wat zijn de voordelen hiervan? 

De voordelen van een uitvaart regelen via een checklist is dat je erg overzichtelijk kan zien welke dingen er nog geregeld moeten worden om de uitvaart goed te regelen. Hierdoor kun je zelf ook invloed hebben op de uitkomst van de uitvaart. Er zijn natuurlijk ook aspecten die je wel zelf moet regelen. Dit zijn dan bijvoorbeeld de pesoonlijke dingen die je terug wilt laten komen in de uitvaart. Er zouden dan namelijk foto’s of video’s aangeleverd moeten worden. En dit is een taak die alleen gedaan kan worden door de nabestaanden van de overleden persoon. 

Praat over je gevoel 

Een ander belangrijk aspect in deze moeilijke tijd is het praten over je gevoel. Als je praat over hoe jij je voelt in deze periode, ga je minder opkroppen, en is de kans dus minder groot dat jij je emoties niet meer in de hand hebt. Daarnaast staan er verschillende medewerkers van de uitvaartorganisatie voor je klaar in deze moeilijke tijd.