Sumiyoshi odori
Image default
Society / Religion and Spirituality

De autohandelaar

Heb je wel eens iemand gehoord met een positieve ervaring met het verkopen van de auto via een betaalde advertentiesite? Heb je zelf toevallig hiermee een ervaring? In 7 van de 10 gevallen zijn mensen niet heel tevreden. Dit komt doordat er op bekende advertentiesites veel handelaren actief zijn die je een onzin voorstel doen. Omdat er nog veel mensen in blijven trappen blijft dit lonend.

 

Hoe werkt een handelaar

De goedkoopste auto van hetzelfde type en bouwjaar wordt uit de zoekresultaten gefilterd op de advertentiesite en daar wordt nog eens 25-40 procent vanaf gehaald. Is de goedkoopste auto 4000 euro van dit merk, type en bouwjaar, dan wordt er een bod gedaan van 1800-2500 euro. Hapt men dan heeft de handelaar een goede deal. De handelaar zal de auto zelf vervolgens weer voor een hoger bedrag doorverkopen en uit naam handelen van een autobedrijf waardoor hij zelf geen last heeft van andere handelaren. Handelaren gaan namelijk op zoek naar particuliere aanbieders. Er zijn veel particulieren die lang moeten wachten op een advertentiesite voordat de particulier interesse toont. De meeste reacties zijn namelijk van handelaren. Na 1,5 week nog geen serieuze kandidaat te hebben gevonden wil je vanzelf gaan zakken met je prijs en verkoop je hem wellicht alsnog aan de handelaar. Wat veel mensen niet weten is dat ze de auto ook via een andere manier kunnen verkopen dat meer geld oplevert en de auto sneller verkoopt met minder gedoe. De autoveiling is hetgeen waar we het over hebben.

 

De auto veiling

De auto veiling is een manier om in een klap 5000 autobedrijven te bereiken welke een bod kunnen uitbrengen. Het hoogste bod wordt vervolgens aan je teruggekoppeld en daarmee kun je doen wat je wilt, verkopen of niet verkopen. De prijs is altijd hoger dan die van de individuele handelaar. Bovendien verkoop je de auto aan een echt autobedrijf welke je direct de vrijwaring en prijs geeft die er op geboden is.