Sumiyoshi odori
Image default
Society / Religion and Spirituality

Branded content zorgt voor brand

Branded content moet ervoor zorgen dat een merk bij iedereen, die binnen de doelgroep van het merk valt, de naam ingebrand wordt en blijft. Branded content moet dus zorgen voor brand. Merk bekendheid wordt alleen maar bereikt en vastgehouden bij een heel sterke herkenbaarheid. En die moet dus blijven hangen. Herkenbaarheid krijg je slechts door 100% consequent te zijn en te blijven. Branded content moet ervoor zorgen dat een bepaald merk, of de unieke naam van een product, herkend wordt aan de naam – die moet direct de associatie met het merk of product oproepen, de kleur, eventueel de stem of het gezicht of de melodie en het logo. Branded content moet dit dus inbranden bij de doelgroep en hopen dat de doelgroep groeit, of dat de “brand” overslaat naar een andere doelgroep.

Branded content en herkenbaarheid

Zoals hiervoor geschreven, branded content moet erop gericht zijn dat een bepaald merk op product direct herkend wordt door de doelgroep. Dit kan alleen wanneer men exact weet wie de doelgroep is (bij Coca Cola is dat heel eenvoudig, maar juist daardoor zeer complex (ieder nadeel, heeft zijn voordeel, zei Johan Cruijf), iedereen in de gehele wereld is hun doelgroep), wat ze zijn, wat ze willen, hoe ze denken, hoe ze communiceren, hoe ze aangesproken willen worden, wat ze interesseert, hoe ze zich gedragen, waar ze zich bevinden, waar ze van houden, enz. Pas wanneer dit alles volledig in kaart is gebracht, kan een branded content campagne opgezet worden. Deze campagne moet antwoord geven op al deze hiervoor gestelde vragen. Wanneer de campagne gereed is en van start gaat, moet de doelgroep zichzelf meteen herkennen en denken “he, dat wil ik hebben”. Wanneer dat laatste aan het begin van een branded content campagne gelukt is, is de eerste weg naar een echt “brand” gelegd.

Branded content, de “brand” inbranden

Laten we ervan uitgaan dat de doelgroep zich direct herkent en het “he, wil ik hebben” gevoel is ontstaan, dan moet branded content ervoor zorgen dat het gevoel omslaat in actie, de actie moet kopen en “liken” zijn. Dankzij het kopen, komt er geld binnen, dankzij het “liken” komen er vrienden bij, die als het goed is zich herkennen, in de fase “he, wil ik hebben komen” en vervolgens ook gaan kopen. Daarnaast moet dan een branded content campagne lopen die ervoor zorgt dat het niet eenmalig is, maar dat de “brand” ook werkelijk bij de doelgroep is ingebrand. Vanaf dat moment is het primaire doel van branded content bereikt, permanente merk of product herkenning.