Sumiyoshi odori
Image default
Society / Religion and Spirituality

Bezienswaardigheden in Sofia, Bulgarije

In de hele compacte Sofia zijn er erg veel leuke en mooie dingen te bezichtigen. Veel van de allerleukste bezienswaardigheden van de stad liggen op een steenworp afstand van elkaar. Het is dan ook erg leuk om een leuke wandeltocht door de stad te maken. De volgend bezienswaardigheden Sofia moet je in ieder geval hebben gezien. Natuurlijk kun je nog meer dingen bekijken, maar dit zijn wat Stedentripsofia.nl betreft zeker de hoogtepunten.

Alexander Nevski Kathedraal

Dit is wellicht het meest bekende bouwwerk van de stad en misschien ook wel van heel Bulgarije. Deze mooie kathedraal is rond 1900 gebouwd. Dit is gedaan ter ere van de duizenden soldaten die waren omgekomen tijdens de Russische-Turkse oorlog. De klokkentoren zelf staat op ruim 52 meter hoogte en er zijn 12 klokken in verwerkt. Het is een orthodoxe kathedraal.

Nationaal Historisch museum

Aan de voet van het grote Vitosja gebergte staat het imposante nationale museum van de stad. Dit grote gebouw telt meerdere verdiepingen. Hier kun je alles leren over geschiedenis van de stad. het hoogtepunt van een bezoek aan dit museum zijn wel de oude kroonjuwelen. Bezoekers besteden gemiddeld iets meer dan 2,5 uur in het museum. Als je er graag heen wilt, dan raden wij aan om een taxi te pakken.

Vitosha gebergte

Een wandeling in het gebergte met de naam Vitosha, ook wel Vitosja, is een van de hoogtepunten qua bezienswaardigheden in de stad. Je kunt meerdere wandeltochten ondernemen. Zo is het mogelijk om zelf te wandelen vanaf Hotel Kopitoto of vanaf de Boyanakerk in de wijk Boyana omhoog te klimmen. Er gaan ook vrijwel dagelijks als het weer goed is wandeltochten met een Engels sprekende gids door de bergen heen. Vitosja in Sofia is tevens een wintersportgebied.

Overige bezienswaardigheden die de moeite waard zijn

  • Sofia Outlet Center
  • Eagles Bridge
  • Earth and man national museum
  • TZUM winkelcentrum
  • Animal Rescue Sofia

 

https://www.outdoornow.nl/reizen-en-kamperen/