Gezonder wonen met de isolatiepremie 2016 voor spouwmuurisolatie

      Comments Off on Gezonder wonen met de isolatiepremie 2016 voor spouwmuurisolatie

U wilt toch ook gezonder wonen, dit kan perfect met de isolatiepremie 2016 voor onder andere uw spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie prijzen vind je op het internet. In eerste instantie denkt men bij spouwmuurisolatie, waar tot 1 juli 2016 nog dezelfde isolatiepremie voor geldt als die isolatiepremie 2015, dat een geïsoleerd huis goed voor uw gezondheid is. Met betrekking tot een isolatiepremie aanvragen, u moet dit tijdig doen want het is absoluut niet duidelijk hoe de isolatiepremie er uit zier na 1 juli 2016, wanneer het dan zelfs nog een isolatiepremie geeft. Bij Spouwmuurisolatie moet er wel goed rekening gehouden worden met ventilatie. Geen ventilatie is schadelijk voor de gezondheid. Alle huizen hebben een aanvoer van verse lucht nodig, maar teveel ventilatie in de vorm van tocht kan ongewenst zijn, in het bijzonder bij koud, winderig weer. Voor veel huizen, diepgang afdichten van deuren, ramen en andere openingen kan een goedkope manier voor het verbeteren van het comfort en het verminderen stookkosten terwijl het helpen om het milieu te beschermen. Het heeft geen zin spouwmuurisolatie te laten uitvoeren wanneer op een andere manier de koud binnenkomt. De sleutel tot de toepassing is het ontwerp van afdichtingen voor deuren en vensters om het gat af te dichten zonder dat de deur of raam moeilijk te sluiten is. Hieronder vind ment een overzicht van de verschillende soorten van het ontwerp-kit beschikbaar, hun geschiktheid voor verschillende toepassingen en een korte handleiding om te bepalen of afdichting is waarschijnlijk een financieel aanvaardbare mogelijkheid bied. Zoals al eerder vermeldt, het is van belang ervoor te zorgen dat het huis niet worden ‘over-verzegeld’, zoals onvoldoende ventilatie kan resulteren in een bedompte sfeer en condensatie problemen en kan zelfs een gevaar voor de veiligheid als de luchttoevoer naar de verbranding apparaten onvoldoende is. Daarnaast is het ook niet goed voor de gezondheid, spouwmuurisolatie is perfect, maar 100% isolatie zonder ventilatie is niet goed voor de gezondheid. Al is de isolatiepremie nog zo aantrekkelijk.

Spouwmuurisolatie in België

Heel België, maar specifiek Vlaanderen doet aan energiebesparing en daar hoort spouwmuurisolatienatuurlijk ook bij. Het is zelfs een van de belangrijkste pilaren. Maar de vraag, welke isolatiematerialen gaan we gebruiken, blijft terugkomen. Gespecialiseerde firma’s boren een gaatje in de voeg, om de spouw op te vullen en hebben de mogelijkheid om verschillende materialen te gebruiken.

Spouwmuurisolatie en de Belgische Turteltax Het is belangrijk dat u zich goed laat informeren en zeker weet dat u de subsidie later niet moet terugbetalen. U fronst nu wellicht de wenkbrauwen, maar we zijn de Turteltax nog niet vergeten. Eigenlijk moet dit een Freija Vandenbosche tax heten. Zij heeft als SPA-er de miljoenen uitgedeeld, maar de huidige regering zit met de sigaar. En nog veel erger is dat mensen die geen zonnepanelen hebben nog mogen meebetalen voor degene die ze wel hebben. Hoe bizar is dat, want de mensen met de zonnepanelen profiteren (hebben de subsidie genoten) en nu mag de buurman zonder panelen de rekening betalen. Feitelijk zouden de Vlamingen zonder panelen in opstand moeten komen. Maar ja, als TAX-koeien blijft de brave Vlaming vrolijk betalen en maar klagen dat de belastingdruk zo hoog is. Op zich is het gemakkelijk, de regering heeft geld te kort, hup de belastingen en accijnzen verhogen en het probleem is opgelost. Als je dit als bedrijf zou doen, dan blijf je niet lang bestaan.

Spouwmuurisolatie en de Belgische belastingen De meeste mensen in België weten ook niet dat ene mijnheer Verhofstadt destijds ook zo’n mooie belasting had uitgevonden waar men nu nog altijd mee zit. De brandstofprijzen dalen, maar volgen nooit de werkelijke prijzen op de internationale markten. Dit kan zelfs invloed hebben op de kwaliteit van de spouwmuurisolatie. Wanneer een in de spouw gevormd kunststofschuim krimpt, ontstaan er in het materiaal en tussen het gekrompen schuim en metselwerk scheuren met een onregelmatig patroon. Bij vorming van luchtlaagjes aan beide zijden van het isolatieschuim kan de lucht via deze luchtlaagjes en de krimpscheuren die beide luchtlaagjes met elkaar verbinden gaan roteren. Dit convectieproces leidt tot een toename van de warmteverliezen zoals bij convectie in poreuze isolatiematerialen. Het optreden van natuurlijke convectie hangt echter sterk af van het scheurpatroon dat ontstaat en het al dan niet voorkomen van luchtlagen aan beide zijden van het schuim. Duidelijk is dat spouwmuurisolatie niet zonder na te denken uitgevoerd moet worden. De juiste kwaliteit van de spouwmuurisolatie bepaald het succes en de terugwin tijd op de investering, zal bij de beste kwaliteit spouwmuurisolatie duidelijk korter zijn, dan bij een mindere kwaliteit spouwmuurisolatie.

Spouwmuurisolatie, wat komt er op u af?

Wat de voordelen van spouwmuurisolatie zijn, weten we over het algemeen wel. Maar waarop moet men letten en aan denken bij spouwmuurisolatie of isolatie in het algemeen. Spouwmuurisolatie en isolatie in het algemeen klinkt zo eenvoudig en het lijkt erop dat er slechts voordelen zijn. Voor een deel klopt beiden, maar enige randvoorwaarden en “haken en ogen” zijn er toch. Een simpel voorbeeld, huizen gebouwd voor 1930 hebben vrijwel nooit een spouwmuur en dan is spouwmuurisolatie eenvoudig weg niet mogelijk, geschakelde woningen delen de muur met hun buren. Indien deze buren absoluut niet willen isoleren, valt de spouwmuurisolatie in vele gevallen weg bij de muur tussen u en uw buren. Bij isolatie in het algemeen gelden ook enkele van zulke, banale, punten.

Spouwmuurisolatie en andere isolaties Een complete isolatie, in plaats van slechts spouwmuurisolatie, gelijkmatig over het gehele huis verdeeld, produceert betere resultaten dan specifieke isolatie aangebracht op slechts één of twee delen. Het is beter een goed algemeen isolatieniveau te hebben, dan bijvoorbeeld een sterk geïsoleerd dak zonder spouwmuurisolatie. Daarnaast leidt toenemende isolatiedikte niet tot een pro rata vermindering van de U-waarde, er komt een punt waar het economisch rendement van extra isolatie voor elk element vrijwel nihil zal zijn. Ten behoeve van de berekening van de U-waarde, zal de thermische geleidbaarheid van de dikte van het materiaal bekend moeten zijn. Goed vakmanschap en oog voor detail zijn de belangrijkste elementen bij het isoleren van uw huis. Dit kan een grotere invloed op de totale warmteverlies hebben dan alleen het verhogen van de dikte van de isolatiematerialen. Werk alleen met goedgekeurde en gerenommeerde installateurs die veel ervaring hebben in algemene isolatie en spouwmuurisolatie. Sommige maatregelen zijn kosten-effectiever dan anderen en je zal de resultaten in lagere energierekeningen sneller bij de ene oplossing zien dan bij anderen.

Spouwmuurisolatie, het resultaat Externe isolatie of spouwmuurisolatie kan de binnenwand isoleren zoals dat bij een boiler gebeurt, het absorbeert de warmte overdag en lost die in de nacht weer op, waardoor schommelingen in de kamertemperatuur gedurende de dag verminderen. Spouwmuurisolatie isoleert de thermische massa van de kamer. Dit vermindert zowel de responstijd van het verwarmingssysteem en de energie die nodig is om het comfort niveau te bereiken in het woonruimtes. De responstijd van de centrale verwarming en de controles, en de optimale thermische massa van de woning zal de juiste actie te bepalen. Bij het overwegen van spouwmuurisolatie, moet u eerst weten of uw huis spouwmuren of vaste muren heeft. De aannemer of architect is in staat om u te vertellen of er spouwmuren aanwezig zijn en ook wat de spouwruimte is. Als er spouwmuren aanwezig zijn, dan is spouwmuurisolatie vrijwel zeker de meest rendabele isolatie methode. Wanner spouwmuurisolatie geen optie is, dan kunnen duurdere opties van interne of externe isolatie overwogen worden. Spouwmuurisolatie is minder complex en heeft een hoog rendement. De isolatiepremie 2016 maakt de spouwmuurisolatie prijzen nog aantrekkelijker en gezonder.

Meer informatie: http://www.isolatie-vlaanderen.be/spouwmuurisolatie